Week van de wederopbouw

Week van de wederopbouw

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-08-2013

De Rijksdienst zet zich al jaren in voor het behoud en de (her)ontwikkeling van architectuur, stedenbouw en monumentale kunst uit de periode 1940-1965. Om extra aandacht te genereren organiseert de Rijksdienst van 23 t/m 28 september de Week van deWederopbouw.

Tijdens de Week van de Wederopbouw vinden er diverse tentoonstellingen, symposia en andere publieksactiviteiten plaats. Hierbij staat de kansrijke erfenis van de wederopbouw en de toekomst van het erfgoed uit deze periode centraal.

Programma

Op 23 september worden in Den Haag drie boeken gepresenteerd over het wereldopbouwerfgoed. De presentatie vindt plaats in een topmonument. Kees van Kooten geeft hierbij zijn kijk op de wederopbouw.
Op 25 september worden er een aantal rondwandelingen gepresenteerd in vijf wederopbouwkernen in het Grebbeliniegebied o.a. Rhenen, Wageningen, Renkum, Arnhem en Oosterbeek.
Op 26 september is het platform Wederopbouwgebieden. Dit platform wordt circa 4 keer per jaar georganiseerd. Het platform is bedoeld voor debat en kennisuitwisseling. Deze keer  worden 3 objecten  aangewezen als wederopbouwmonument.  De locatie is Hengelo.

Voor meer informatie over het programma kijk op de website 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.