Week van de Wederopbouw

Week van de Wederopbouw

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-09-2013

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zet zich al jaren in voor het behoud en (her) ontwikkeling van architectuur, stedenbouw en monumentale kunst uit de periode 1940-1965. Om extra aandacht te generen organiseert de Rijksdienst de Week van de Wederopbouw.

Activiteiten

Tijdens de week van de Wederopbouw  vinden er tentoonstellingen, symposia, films en andere activiteiten plaats op diverse plekken in het land. De kansrijke erfenis van de wederopbouw en de toekomst van het erfgoed uit deze periode staan centraal.

Programma

Op 27 en 28 september vinden er publieksdagen met verschillende activiteiten plaats in diverse gemeenten. Zo zijn er in het Grebbeliniegebied rondwandelingen mogelijk in 5 wederopbouwkernen: Rhenen, Wageningen, Renkum,Oosterbeek en Arnhem. Naast de wandelingen zijn er ook andere activiteiten. Op 28 september zijn in Oosterbeek lezingen van Anita Blom (specialist van de Rijksdienst), Harm Post (voorzitter StichtingWederopbouw Architectuur Renkum) en Michiel Lassche.

Fotowedstrijd

De hele maand september is het nog mogelijk om mee te doen aan een fotowedstrijd. Wiki Loves Monuments is een jaarlijkse grote fotowedstrijd waarbij deelnemers foto’s kunnen insturen van monumenten. Er zijn foto’s welkom van alle (rijks- en gemeente-)monumenten die ons land rijk is, maar met een speciale categegorie is er dit jaar bijzondere aandacht voor monumenten uit de wederopbouwperiode.

Bijschrift foto: Als bekroning van de wederopbouw opende in 1966 concertgebouw De Doelen in Rotterdam met onder andere een stenen inlegwerk van Bouke -Ylstra.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.