Wellicht laatste Architectuurprijsvraag Amersfoort

Wellicht laatste Architectuurprijsvraag Amersfoort

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-02-2009

De Architectuurprijsvraag Amersfoort houdt na dit jaar wellicht op te bestaan. Dat zegt Johanna van der Werff van het Architectuurcentrum Amersfoort in het Algemeen Dagblad. Van der Werff denkt al wel voorzichtig na over een alternatief.

De tweejaarlijkse prijsvraag bestaat dit jaar tien jaar en is een initiatief van De Zonnehof en AD Amersfoortse Courant, die ook samen optrekken met de Kattenbroeklezing, vorig jaar uitgesproken door Jacobine Geel.

Eerdere inleiders waren onder anderen Midas Dekkers en Kader Abdolah. De Zonnehof is inmiddels opgegaan in Amersfoort in C en het Rietveldpaviljoen, altijd plaats van handeling van de Architectuurprijsvraag, wordt tijdelijk door het Armando Museum gebruikt.

KadE
Het evenement wordt dit jaar verschoven naar november. Dat heeft alles te maken met het programma van de nieuwe expositieruimte KadE, die in mei in gebruik wordt genomen.

Van der Werff is blij met KadE: “Daar kunnen we pas echt uitpakken. Ik ben van plan een overzicht te maken van tien jaar Architectuurprijs, gekoppeld aan de verkiezing van het beste ontwerp van de afgelopen tien jaar. Daarnaast mag het publiek een keuze maken uit tien nominaties uit 2007 en 2008. De winnaar van die verkiezing ontvangt de Architectuurprijs 2009.”

Bron: AD.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.