Liggend douchen in Amstel Hotel

Nieuws, Producten

Liggend douchen in Amstel Hotel

Door: Petra Starink | 30-10-2012

Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft met de renovatie van de Health & Fitnessclub in een recordtijd een nieuwe wellness- etage gekregen. De renovatie is uitgevoerd door KamerlingVanderBurgh architecten uit Oestgeest.

Omdat het budget beperkt was bedacht de architect een pact waarbij leveranciers in ruil voor gebruik van de referentie, hun spullen voordelig leverde. Het maakt de wellnessverdieping tot een showroom van sanitair met onder andere de mozaïek van Sicis, verlichting van Modular en de armaturen van Dornbracht.

Met de materiaalkeuzes wil architect Kamerling voorzichtig breken met het over-klassieke Amstel interieur. Een moderne uitstraling. Strakke belijningen, moderne materialen, maar nog wel met twinkelende gouden steentjes in het zwembadmozaiek. De moderne look toont zich ook in strakke gebrande bazaltsteen, en het lichtplan met ingetogen, diep in het plafond geïntegreerde LED-spots.

Horizontal shower

Een primeur is de allereerste toepassing in Nederland van de Horizontal Shower van Dornbracht. Kamerling en Van der Burgh maakten kennis met dit concept op een lezing van onder andere wellness-specialiste Sara Rosenthal bij fabrikant Dornbracht. Dit doucheconcept, een variant op de ATT-techniek, biedt de gebruiker de kans om onder zes elektronisch aangestuurde ‘waterbars’ op buik of rug liggend te douchen. Deze zes afzonderlijke douches kunnen onafhankelijk van elkaar variëren in kracht, waterhoeveelheid en temperatuur; deze technisch complexe douchebeleving maakt verschillende choreografieën mogelijk. De onderliggende steen is een verhaal apart, vertelt Kamerling. “De uitdaging was een natuursteen die niet koud en klinisch aanvoelt. Boot Natuursteen  kwam met een steen op de proppen waarbij de zaagsnede is geborsteld en zichtzijde is geworden. Het levert een bijna suèdeachtig gevoel op, met een opvallend kiezelmotief.”

Projectgegevens Renovatie Amstel Health & Fitnees club:

Architect: Kamerlingvanderburgh Interieur + Architectuur, Oegstgeest
Bouwkundig aannemer: Painting Bouw, Zaandam
Installatiewerk: Twiske Installatie, Amsterdam
Vloertegelwerk: Keijsper-Reus, Alkmaar
Tegelwerk mozaïek: Gerard Westland & Zoon, Huizen
Zwembadtechniek: Hellebrekers, Nunspeet
Douches en armaturen: Dornbracht
Mozaïek: Sicis
Natuursteen: Boot Natuursteen, Lisse; Kol Tegels, Haarlem
Verlichting: Modular
Meubels: Roda
Foto’s: Matthijs van Roon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.