Werelderfgoedweekend

Werelderfgoedweekend

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-06-2013

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is het Werelderfgoedweekend en worden er rondom de negen Nederlandse werelderfgoederen diverse activiteiten georganiseerd. In 2000 is het Rietveld Schröderhuis in Utrecht door Unesco toegevoegd aan de lijst. Sindsdien staat het huis gelijk met de Chinese Muur en de Grand Canyon.

Rietveld Schröderhuis

Op 15 en 16 juni kunt u het  Rietveld Schröderhuis bezoeken. Dit weekend staan er tussen 11.00 en 16.00 uur outdoor rondleiders paraat bij het Rietveld Schröderhuis. Voorbijgangers, geïnteresseerden en bezoekers kunnen via deze outdoor-rond­leider meer te weten komen over de bijzonderheden van het huis. Deelname gratis, reserveren is niet nodig.

Tijdens een rondleiding kunt u verhalen horen over het monument. Het Rietveld Schröderhuis is een door Gerrit Rietveld in 1923-1924 ontworpen woonhuis in de stad Utrecht. Het huis is volledig uitgevoerd volgens de ideeën van de kunstbeweging De Stijl. Rietveld ontwierp het huis voor Truus Schröder-Schräder, die er van januari 1925 tot haar dood in 1985 in heeft gewoond.
Locatie: Rietveld Schröderhuis, Prins Hendriklaan 50, Utecht

Nederland heeft negen door Unesco erkende werelderfgoederen. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen op  bijzondere wijze het verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en ontwerp. De monumenten worden heel goed in de gaten gehouden zodat ze  bewaakt en beschermd kunnen worden.

Kijk hier voor alle negen erfgoederen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.