Werk van architect Herman Zeinstra

Architectuurfotografie, Exposities, Nieuws

Werk van architect Herman Zeinstra

Door: Petra Starink | 14-10-2015

In het ABC Architectuurcentrum Haarlem wordt op 22 oktober de tentoonstelling ‘Herman Zeinstra Architect, Works and Methods’ geopend. Met deze expositie en met de monografie die eind november verschijnt kijkt de architect terug op 45 jaar als zelfstandig architect en beeldend kunstenaar te hebben gewerkt.

Crematorium Haarlem

Architect Herman Zeinstra heeft sterke banden met Haarlem. Zijn bouwwerken, zoals het crematorium Haarlem en de woningbouw ‘De Jonge Olifant’ aan het Spaarne, worden gekarakteriseerd door een verfijnde detaillering en een inventieve uitwerking. In de prozaïsche opgaven van de sociale woningbouw vormen deze ingrediënten de basis voor de emotionele waarderingen van zijn architectuur. Herman Zeinstra geniet ook internationale roem als beeldend kunstenaar. Het betreft hier vooral zijn minimale- en conceptuele kunstwerken uit de jaren ’60 en ’70. Deze zijn van invloed geweest op zijn architectonische werk. Op de expositie en in de publicatie ‘Works and Methods’ worden beide oeuvres in beeld gebracht.

Opening expositie

De opening van de expositie vindt plaats op 22 oktober om 16.00 uur in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem, Groot Heiligland 47. De boekpresentatie is eind november en is ook in het ABC.
Deze publicatie, met een inleiding geschreven door Christoph Grafe, verschijnt bij uitgeverij Architectura & Natura (Engelstalig, hardcover, full color, prijs € 49,50). Voor meer informatie kijk op de website van ABC.

Fotografie: Arjen Schmitz, Thijs Wolzak

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.