Werkbezoek minister De Jonge aan woningfabriek

Actualiteiten, Nieuws

Werkbezoek minister De Jonge aan woningfabriek

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-01-2023

Topman Peter Hutten (Van Wijnen) vindt de ambities van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting om 900.000 woningen te bouwen haalbaar. Dat zei hij tijdens een werkbezoek van de minister aan de nieuwe woningfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen. Door in te zetten op industrialisatie verwacht Van Wijnen te voldoen aan de enorme vraag naar meer sociale woningen.

Tijdens zijn werkbezoek kreeg minister Hugo de Jonge symbolisch de eerste 24.000 woningen aangeboden van Peter Hutten. Hugo de Jonge: “We moeten meer betaalbare woningen bouwen voor mensen met een normaal inkomen. Van Wijnen laat met deze woningfabriek zien hoe betaalbaar bouwen mogelijk is. Dit is de innovatie die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen. Een zeer geavanceerde fabriek om trots op te zijn.”

Industrialisatie

Van Wijnen heeft ruim 150 miljoen euro geïnvesteerd in de all-electric woningfabriek, waar dagelijks kwalitatieve woningen worden gemaakt. De fabriekswoningen zijn duurzaam en hebben daardoor minimale impact op het milieu. Woningcorporaties en beleggers hebben behoefte aan gevarieerde straten en wijken, waar het fijn wonen is. En dat kan. De woningfabriek maakt het mogelijk om een straat per week te bouwen. Via een app zijn de woningen in miljoenen variaties te bestellen.

Obstakels Bij innovaties, zoals de eerste elektrische auto, zijn er vaak obstakels. Zo ook bij geïndustrialiseerde woningbouw. In Nederland is nog niet iedereen gewend aan de enorme snelheid en zorgvuldigheid waarmee woningen tegenwoordig gebouwd worden. Met gemeente Heerenveen en gemeente Dijk en Waard wil Van Wijnen aantonen dat het wél haalbaar is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.