What design can do

Nieuws

What design can do

Door: Jacqueline Knudsen | 26-03-2013

Op 16 en 17 mei vindt aan het Leidseplein in Amsterdam de internationale conferentie What design can do plaats, over de impact van design, met vele inspirerende sprekers uit de modewereld, productdesign, architectuur en interaction design.

Naast een hoofdprogramma met sprekers over actuele thema’s zijn er interactieve ‘breakout sessions’ die het ‘activistische’ karakter mede bepalen. Het zijn masterclasses, brainstorms , workshops, discussies, live interviews. Die sessies genereren ideeën, die gebundeld zullen worden in een boek, dat gebruikt wordt in een publiciteitsstunt die de wereld zal tonen What Design Can Do!

Het tweedaagse programma is opgebouwd rond thema’s, waarop sprekers uit diverse disciplines hun licht werpen. Dit jaar zijn de thema’s: publishing, onderwijs, onderzoek, voedsel, branding en het beeldscherm. Het (voorlopige) programma toont een keur aan inspirerende sprekers, die oplossingen aandragen voor maatschappelijke kwesties. Goed ontwerp gaat over veel meer dan alleen esthetiek. Zo spreekt de Britse architecte Carolyn Steel, auteur van het boek Hungry City: How Food Shapes Our Lives (2008), over de complexe ontwerpimplicaties van de ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid waarmee vers eten continu overal verkrijgbaar is in een grote stad.

Urban Think Tank

Op vrijdag is de Indiase architect Rahul Mehrotra – stedenbouwkundige in een van de ‘lastigste’ steden ter wereld: Mumbai – een van de sleutelsprekers. Hij propageert een urbanism of change and adjustment, in een kinetisch model van permanente aanpassing, die bottom up wordt geïnitieerd.

Verder staan op vrijdag op het programma DUS architects en Urban Think Tank (zie foto) die in 2012 op de biënnale in Venetië de Gouden Leeuw won met hun presentatie ‘Torre David/Gran Horizonte’.

Hoofdlocatie van het event is de Stadsschouwburg aan het Leidseplein. Debatcentrum De Balie, de Melkweg en de Apple Store participeren in het programma. Er worden meer dan duizend ontwerpers verwacht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.