Wie ontvangt ‘2e kwartaal donatie’ van FGF?

Actualiteiten, Nieuws

Wie ontvangt ‘2e kwartaal donatie’ van FGF?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-05-2022

De Fleur Groenendijk Foundation (FGF) wil graag  jongeren stimuleren bij hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur, beeldende kunst en kunst in de openbare ruimte. Om die reden kent de stichting ieder kwartaal een prijs van 2500 euro toe aan een klein project dat gerelateerd is aan kunst of architectuur. De uiterste inschrijfdatum voor het tweede kwartaal van 2022 is 31 maart.

Heb je een project op het gebied van architectuur, openbare kunst of kunst in de openbare ruimte maar niet genoeg middelen om het project te realiseren? Dan kun je bij de FGF terecht voor een financiële bijdrage van € 2.500. Ieder kwartaal worden de aanvragen door het FGF bestuur beoordeeld. De FGF beoordeelt alleen kleinschalige projecten die het algemeen belang dienen en waar bij voorkeur gewerkt wordt met vrijwilligers.

Criteria

 1. Het gaat over architectuur, beeldende kunst of kunst in de openbare ruimte.
 2. Het betreft opleiding en vorming van jonge mensen in de architectuur, beeldende kunst en kunst in de openbare ruimte.
 3. Het project heeft ondernemende eigenschappen.
 4. Kleinschalige projecten, waarbij de FGF-bijdrage van maximaal €2.500* er toe doet! Dat betekent: zonder het FGF-geld gaat het niet lukken.
 5. De FGF vindt het mooi als je met vrijwilligers werkt.
 6. Een heldere begroting.
 7. Je bent bereid – indien je project wordt geselecteerd – mee te werken aan publicatie op de website en je levert hiervoor materiaal aan. Ook vermeld je onze naam bij alle publicaties en/of uitingen over je project en brengt ons daarvan op de hoogte.
 8. Naast de financiële ondersteuning biedt de Fleur Groenendijk Foundation ook een  mogelijkheid tot het verkrijgen van adviserende/netwerk ondersteuning. Mocht je behoefte hebben aan deze ondersteuning, dan kun je dit aangeven in je aanvraag.

Aanvraag indienen via: fg@pg2.nl.

De Meester

Sinds 2015 organiseert de FGF ook jaarlijks De Meester. Deze prijs is uitsluitend voor afstudeerprojecten van Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB). Drie net afgestudeerde architecten en stedenbouwkundigen strijden om de promotieprijs van € 5.000,- . Deze dient te worden ingezet voor het creëren van naamsbekendheid van het werk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.