Wie wint NRP Gulden Feniks 2016?

Wie wint NRP Gulden Feniks 2016?

Evenementen, Nieuws
Door: Peter de Winter | 02-12-2015

Wie betrokken was bij een renovatie- of transformatieproject dat door enthousiast ‘buiten de lijntjes kleuren’ net even beter, slimmer of inventiever was dan een project dat via een standaard protocol tot stand kwam moet niet aarzelen, maar meedoen aan de NRP Gulden Feniks 2016.

Opdrachtgevers, architecten, bouwers en wie verder actief zijn in de gebouwde omgeving; iedereen mag meedoen. Insturen kan tot en met 31 januari 2016. Nominaties voor Gulden Feniks 2016 worden in mei bekendgemaakt. De prijsuitreiking is op woensdag 22 juni.

Inschrijving Gulden Feniks 2016

De jury ziet graag dat u massaal uw projecten instuurt omdat de laureaten die afgelopen jaren de Gulden Feniks wonnen, het levende bewijs zijn van de veerkracht en vindingrijkheid van de sector. Overigens doelt de jury niet alleen op ‘State of the art’projecten. Wie ‘veel met weinig’ voor elkaar kreeg, moet niet aarzelen maar zeker ook meedoen. Uw (gebieds-)transformatie- of renovatieproject komt wellicht in aanmerking voor de extra prijs Low budget High impact.

Zichtbaarheid

Alle ingezonden projecten worden beoordeeld door een breed samengestelde jury onder leiding van prof. ir. Karin Laglas. Inzenden voor een NRP Gulden Feniks geeft extra zichtbaarheid en waarde aan een geslaagd (gebieds)transformatie- of renovatieproject. Alle ingediende projecten worden gepubliceerd op de www.nrpguldenfeniks.nl en later gebundeld in een prachtig NRP Gulden Feniks 2016 Jaarmagazine, een co-productie van Eisma Bouwmedia en NRP.

De categorieën

Om mee te dingen naar een NRP Gulden Feniks moet een project onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen: U heeft in 2015 een project (grotendeels) afgerond in een van de categorieën: gebiedstransformatie, transformatie of renovatie; Het project moet worden ingediend namens het team van opdrachtgever, architect én bouwbedrijf. Bij gebiedstransformatie dient de indiener een initiërende rol te hebben vervuld. Het project behelst een substantiële ingreep wat betreft casco en/of inbouw en bestaat uit minimaal één juridische kavel bij renovatie ent transformatie. Heeft u een project gerealiseerd met een laag budget? Uw (gebieds)transformatie- of renovatieproject komt dan in aanmerking voor de extra prijs Low Budget, High Impact. Lees voor u begint aan uw inzending de volledige voorwaarden en criteria.

Stichting NRP

De onafhankelijke stichting NRP bevordert het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving en het imago van transformatie en renovatie door verbinding, kennisdeling en inspiratie. NRP zet zich in voor duurzaam behoud en hergebruik van bestaand vastgoed. Om dit te stimuleren en te leren van innovatieve en succesvolle projecten reikt NRP ieder jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland; de ‘Oscars’ van de Nederlandse bouwwereld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.