Wiegerinck ontwerpt operatiekamercomplex

Nieuws

Wiegerinck ontwerpt operatiekamercomplex

Door: Petra Starink | 25-01-2017

Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw ontwerpt voor Ziekenhuis Gelderse Vallei een nieuw operatiekamercomplex. Het complex wordt midden in het bestaande gebouw gerealiseerd én in het hart van het bestaande OK-bedrijf. Er wordt gefaseerd gebouwd in 3 jaar tijd. Door een prettige, lichte sfeer te creëren en transparante materialen toe te passen biedt het nieuwe operatiekamercomplex rust en geborgenheid voor de patiënten.

Beleving van de ruimte

Wiegerinck heeft in nauwe samenwerking met de afdeling, technici, ontwerpers en adviseurs gekeken naar efficiënte looplijnen en logistieke stromen om tot een optimaal functionerende afdeling te komen. Bij bepaalde ruimtes is er extra aandacht besteed aan de beleving van de ruimte, zoals de voorbereidings- en verkoeverruimte, de route naar de operatiekamer en de pauzeerruimte voor het personeel. 

Van de tien nieuwe operatiekamers (OK’s) wordt er één voorbereid op een hybride OK. Hier kunnen bepaalde operaties onder gelijktijdige röntgendoorlichting worden uitgevoerd. De nieuwste digitale systemen worden geïntegreerd en de beeldschermen hangen straks op variabele oog-/werkhoogte van de chirurg en zijn team. Verder komen er twee OK’s in een speciaal gedeelte van het operatiekamercomplex waar efficiënt kortdurende ingrepen worden uitgevoerd. Speciaal voor de kinderen komt er een voorbereidings- en uitslaapkamer.

Bouwteam

Het bouwteam dat het complex gaat uitwerken en realiseren bestaat naast Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw uit: BAM Bouw en Techniek-regio Oost, Royal HaskoningDHV, Aronsohn Constructies en OK-Consultancy Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.