Wiel Arets Rethinking Metropolis

Nieuws

Wiel Arets Rethinking Metropolis

Door: Jacqueline Knudsen | 13-03-2013

Wiel Arets wordt woensdag 13 maart officieel geïnstalleerd als deken van het Illinois Institute of Technology (IIT) College of Architecture (CoA) in Chicago. Arets is de tweede Europese architect die deze eer te beurt valt. De eerste was de Ludwig Mies van der Rohe, die leiding gaf aan de architectuuropleiding van 1938 tot 1958. Arets werkt al bij het IIT sinds augustus 2012.

Arets intreerede als decaan vindt plaats in Crown Hall tijdens het internationale symposium op 13 maart 2013, de presentatie van zijn visie -‘ Rethinking Metropolis’. 

Architectuurcriticus Kenneth Frampton: “De aanstelling van Nederlandse architect Wiel Arets als decaan van het IIT College of Architecture luidt een ​​geheel nieuw tijdperk in in de evolutie van deze instelling, vooral vanwege Arets dapperheid als architect én docent. De pedagogische verschuiving die inherent is aan deze aanstelling voorspelt een nieuwe impuls IIT als een objectieve Bauschule voor de eenentwintigste eeuw. ”

Wiel Arets is een architect, docent, industrieel ontwerper, theoreticus en urbanist bekend om zijn academische vooruitstrevende onderzoeks-en hybride ontwerpoplossingen. Zijn architectuur en ontwerp praktijk, Wiel Arets Architects (WAA) heeft momenteel projecten in aanbouw in heel Europa en Japan: het Allianz hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland, de IJhal bij het Centraal Station Amsterdam, de Schwäbischer Verlag in Ravensburg, Duitsland, en het A ‘Huis in Tokio. Gerealiseerde projecten zijn o.a. de universiteitsbibliotheek op de Uithof in Utrecht, de Academie voor Kunst en Architectuur in Maastricht, het Euroborg Stadion in Groningen, en het Hedge Huis in Wijlre, Nederland. Arets was decaan van het Berlage Instituut in Rotterdam van 1995-2002.

Nowness, de eerste publicatie van de opleiding onder leiding van Arets zal worden gepresenteerd op het symposium in Chicago op 13 maart 2013.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.