Willem Diehlprijs voor gemeentehuis Arnhem

Willem Diehlprijs voor gemeentehuis Arnhem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-05-2009

De Willem Diehlprijs, bestemd voor het beste restauratie- of renovatieproject in de Arnhemse binnenstad in het afgelopen jaar, is gisteravond toegekend aan het ontwerp van Ruud-Jan Kokke voor het Arnhemse gemeentehuis.

Ontwerp met visie
Volgens de jury is het ‘een ontwerp met visie, dankzij de nieuwe ingrepen staat het hele gebouw in de schijnwerper en bindt het zich door het proza van Koos van Zomeren aan de rest van de stad’.

Het winnende project had volgens de jury vooral concurrentie te duchten van LuxorLive, ‘een prachtig restauratieproject’ van architectenbureau Fritz. Maar: ‘Luxor is te veel hersteld in oude luister, waarbij de huidige functie achterblijft’.

Publieksprijs
Lezers van De Gelderlander dachten er anders over. Zij stemden wél op de verbouwde bioscoop, ooit bedacht door de naamgever van de prijs. LuxorLive won daarmee de Publieksprijs, waarbij eervolle vermeldingen werden toegekend aan het restauratieproject Rijnstraat 56-59 van Nexit Architecten en de renovatie van de Rabobank aan het Willemsplein, ook een ontwerp van Ruud-Jan Kokke.

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.