Wim Pijbes voorzitter BNA Gebouw van het Jaar

Wim Pijbes voorzitter BNA Gebouw van het Jaar

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-12-2014

Wim Pijbes wordt de nieuwe juryvoorzitter van de BNA Beste Gebouw van het Jaar. Hij volgt eind januari 2015 Paul Schnabel op die in 2014 juryvoorzitter was. De BNA is vereerd met de komst van Wim Pijbes. Zijn deskundigheid en betrokkenheid helpen om de meerwaarde van architectuur sterker over het voetlicht te brengen, aldus Fred Schoorl, BNA directeur.

Sinds 1 juli 2008 is Wim Pijbes hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Na zijn afstuderen als architectuurhistoricus aan de RUG in 1988, werkte Pijbes onder meer bij Theater Lantaren/Venster in Rotterdam en organiseerde hij internationale tentoonstellingen van Nederlandse kunst en design. In 1996 kwam hij in dienst van de Kunsthal Rotterdam. Eerst als coördinator tentoonstellingen en vanaf 2000 als directeur. In 2008 maakte Pijbes de overstap naar het Rijksmuseum. Wim Pijbes is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Droog Design. Hij publiceert regelmatig over kunst en architectuur en geeft lezingen in binnen- en buitenland.

Jury

De BNA Beste Gebouw van het Jaar jury bestaat in 2015 uit een zeskoppige jury. Zij beoordelen de gebouwen in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde (‘placemaking’), Leefbaarheid & Sociale Cohesie (‘livability’), Stimulerende Omgevingen (‘stimulating environments’), Particuliere Woonbeleving (‘personal environments’). De jury bestaat, naast de voorzitter, uit drie architecten en twee opdrachtgevers.

Publieksprijs

De publieksprijs zal in 2015 ook weer worden uitgereikt. De wedstrijd start op 27 januari 2015 en de prijsuitreiking is op donderdag 21 mei.

Beste gebouw van het jaar

Beste Gebouw van het Jaar 2014 is de prijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en maatschappij meerwaarde bieden, uitgereikt door de branchevereniging voor architectenbureaus (BNA). In 2014 was de prijs voor de Rozet in Arnhem.

Foto: Myra May web

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.