Winkelcentrum met park-dak

Winkelcentrum met park-dak

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-06-2008

Almelo wil in de wijk Windmolenbroek een nieuw winkelcentrum ontwikkelen. Het centrum krijgt een bijzondere vormgeving en een aantrekklijke inpassing in de omgeving met groene, beloopbare daken. De planning is om in het eerste kwartaal van 2010 te starten met de bouw. De opening is voorzien in het najaar van 2011. Het nieuwe en grotere winkelcentrum omvat onder meer 4.000 vierkante meter winkelruimte, 250 parkeerplaatsen en 15 appartementen.

Oplopend maaiveld
T + T Design, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed is verantwoordelijk voor het concept. Een belangrijk element in het concept van T + T is het oplopende maaiveld. Door bestaande niveauverschillen met schuine dakconstructies te combineren ontstaat een geleidelijk tweelaags centrum; winkels met groene beloopbare daken. Binnen het ontwikkelingsgebied aan de Soeteman krijgt ook de sporthal een centrale plaats en zal een voormalige boerderij worden geïntegreerd.

Centrale functie boerderij
Door deze ingenieuze invulling ontstaat een natuurlijke overloop van de bestaande groene wallen naar het nieuwe winkelcentrum. Hierbinnen wordt de sporthal geïntegreerd en krijgt de authentieke boerderij een centrale functie. De daken zullen tevens voor het publiek toegankelijk worden en fungeren als een park.

Bij de planvorming voor het nieuwe winkelcentrum wordt ook de herontwikkeling van het bestaande winkelcentrum betrokken, met in ieder geval een woonfunctie. Voor de herinvulling moeten de plannen nog verder worden ontwikkeld en uitgewerkt. Vast staat al wel dat als de nieuwbouw in overleg met de winkeliers gerealiseerd wordt, er op de huidige locatie van het winkelcentrum de Gors geen winkels meer zullen zijn.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.