Winnaar AM NAi Prijs zaterdag bekend

Winnaar AM NAi Prijs zaterdag bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-11-2008

Op zaterdag 8 november om 20.00 uur wordt in het NAi de winnaar bekend gemaakt van de AM NAi Prijs 2008, de prijs voor het beste gebouw van een jonge architect.

De volgende gebouwen maken kans op deze prijs, een geldbedrag van 10.000 euro: Witbrant West in Tilburg van JMW, Paviljoen Strand aan de Maas in Rotterdam van Monadnock, Villa Overgooi in Almere van Next Architects, en Villa 1 op de Veluwe van Powerhouse Company. Het winnende ontwerp wordt opgenomen in de collectie van het NAi. De winnende architect krijgt bovendien een ontwerpopdracht van AM.

De prijs is een initiatief van hoofdsponsor AM, gebiedsontwikkelaar van woonomgevingen, stedelijke centra, kantoren(parken) en winkelcentra, en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). AM en het NAi willen met de AM NAi Prijs de uitzonderlijke positie en de kwaliteit van de jonge architecten in Nederland belichten: het architectuurklimaat in Nederland onderscheidt zich van dat van andere landen, omdat architecten in Nederland al op jonge leeftijd de kans krijgen om daadwerkelijk gebouwen te realiseren.

Tentoonstelling en publieksprijs
In de foyer van het NAi is sinds 25 oktober (tot 4 januari) de kleine tentoonstelling ‘Feiten & Vormen’ te zien waarin de genomineerde gebouwen nader worden belicht. Tot zaterdag 8 november kon het publiek stemmen op zijn favoriete gebouw. Tijdens de prijsuitreiking wordt ook de keuze van het publiek bekend gemaakt.

Foto: Bas Princen

Zie ook:
AM NAi Prijs voor beste gebouw van jonge architect

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.