Winnaar ‘Rotterdam Mooier Dan!’ bekend

Winnaar ‘Rotterdam Mooier Dan!’ bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-03-2008

De winnaar van Rotterdam Mooier Dan! 2007-2008 is OSG Nieuw Zuid, locatie Hugo de Groot. Zij maakten het beste ontwerp voor hun buurt. De jury vond het ontwerp voor het multifunctionele buurthuis ‘Hasan en Grietje’, door het originele kleur- en materiaalgebruik en de ingenieuze programmering voor jongeren, een verrijking voor de buurt.

Het winnende team kreeg donderdag 13 maart, in het bijzijn van 150 scholieren en de Rotterdamse wethouder Cultuur en Participatie Kaya, de officiele oorkonde uitgereikt uit handen van minister Ella Vogelaar.

De scholieren kregen de opdracht een vernieuwend ontwerp te maken voor hun eigen buurt. Met dit initiatief trekt het NAi de wijk in en wil het jongeren stimuleren te discussiƫren over de rol van architectuur in relatie tot de maatschappij.

De wedstrijd
In de afgelopen vijf maanden hebben ruim 60 leerlingen van vijf middelbare scholen in de Rotterdamse ‘probleemwijken’ zich gebogen over de vraag hoe ze hun wijk met architectuur zouden kunnen verbeteren. De leerlingen zijn uitgedaagd een visie te geven op hun gebouwde omgeving en een baanbrekend ontwerp voor veranderingen te maken.

De jongeren kregen een spoedcursus ‘architectuur in de buurt’ aangeboden en verkenden onder begeleiding van een buurtwerker en een architect de omgeving van hun school. Hierna kregen de deelnemers drie maanden de tijd om het definitieve ontwerp te maken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.