Winnaars Amsterdam Architectuurprijs 2015

Winnaars Amsterdam Architectuurprijs 2015

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 21-05-2015

Winnaars van de Amsterdamse Architectuurprijs 2015 zijn de VvO Klussen op de Klarenstraat en Vanschagen Architecten, opdrachtgevers en architect van het wooncomplex Klussen op de Klarenstraat. Landschapsarchitect Michael van Gessel en Natura Artis Magistra zijn met het Artisplein tot winnaars verkozen door de publieksjury. De prijzen werden bekend gemaakt tijdens het Architectenbal in het Citroëngebouw in Amsterdam.

De vakjury over klussen op de Klarenstraat

Dit project voorziet op bescheiden wijze in een manier om in een impopulair gebouwtype gewilde stadswoningen te realiseren zonder de bestaande structuur uit te wissen. Dat bewoners zeggenschap hebben over hun eigen woning, is helaas nog steeds eerder uitzondering dan regel.

De publieksjury over het Artisplein

“Deze oase van rust, midden in het centrum, dat is teruggegeven aan de Amsterdammers, kent een goede balans tussen architectuur, natuur en recreatie. De historische elementen zijn er in acht genomen en de verfijnde inrichting van het plein maakt het tot een prachtig filter tussen stad en park.”

A.A.P.

De Amsterdamse Architectuur Prijs (A.A.P.) is door Architectuurcentrum Arcam in het leven geroepen. De prijs wordt toegekend aan de architect en de opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat volgens de jury boven alle andere uitsteekt.  Dit jaar is voor het eerst een tweede winnaar gekozen door een publieksjury. Belangrijke beoordelingscriteria zijn professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.