Winnaars Heuvelinkprijs 2022

Actualiteiten, Nieuws

Winnaars Heuvelinkprijs 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-10-2022

Tijdens de Nacht van de Architectuur zijn de beide winnaars bekend gemaakt van de Heuvelinkprijs 2022. Het appartementencomplex ‘Turfstraat’, ontworpen door LEVS Architecten in opdracht van Stadswaarde, is winnaar van de vakjuryprijs. Het ‘zelfbouwproject’ Turfstraat 27, ontworpen door JCRARCHITECTEN in particuliere opdracht, is met 336 van de in totaal 1494 stemmen winnaar van de publieksprijs.

Volgens de jury heeft de architect van het fraaie, op de Wederopbouw geïnspireerde complex aan de Turfstraat de ervaring en het lef om te strijden voor architectuur. Bovendien heeft de architect ‘heel goed geluisterd naar de stad, de schoonheid en de pijn’. Het gebouw geeft niet alleen nieuw elan aan een cruciale plek in het hart van Arnhem: het is een monument voor de Wederopbouw.

De jury is erg enthousiast over dit project dat niet alleen klopt op alle niveaus, maar bovenal de Wederopbouw viert en deze als het ware teruggeeft aan de stad. Veel lof was er ook voor de hoogstaande architectuur van het Bosgebouw en de maatschappelijke waarde van Elderburen. De Turfstraat scoort op beide aspecten: de combinatie van architectonische kwaliteit en de betekenis voor de stad gaf de doorslag.

Lees het volledige juryrapport hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.