Winnaars interieurprijzen bekend

Winnaars interieurprijzen bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-11-2007

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Breda zijn de prijzen van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 en de Mart Stamprijs 2007 uitgereikt.

De winnaar van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 is de inrichting van Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht door Merkx+Girod Architecten. Merkx+Girod heeft een eigentijdse boekhandel gemaakt met behoud van het bijzondere, monumentale kerkinterieur.

Daartoe zijn de installaties in de kelder ondergebracht en is aan een zijde een zwarte stalen constructie over twee verdiepingen geplaatst, waarin de boeken zijn ondergebracht. De jury toonde zich zeer onder de indruk van deze ruimtelijke vondsten, evenals van het prachtige lichtplan.

De Mart Stamprijs 2007 gaat naar de ‘Framestoel’ van Wouter Scheublin. Deze stoel, gemaakt van beukenhout en triplex, verraadt een fascinatie voor constructie en is een lichtgewicht stoel met een geheel eigen karakter. Een goede stoel die qua verhoudingen goed in elkaar zit, lekker zit en gemakkelijk te gebruiken is, aldus de jury. Deze stoel is mooi gemaakt en kan zo in productie worden genomen.

Bron: De Architect

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.