Winschoten wint kort geding architectenkeuze

Winschoten wint kort geding architectenkeuze

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-04-2009

Winschoten heeft het kort geding inzake de architectenkeuze voor het Cultuurhuis gewonnen. Vandaag verklaarde de rechtbank in Groningen het bezwaar van architectenbureau Van Mourik niet-ontvankelijk. Dat betekent dat inwoners vanaf 14 jaar van de gemeenten Bellingwedde, Reiderland, Scheemda en Winschoten binnenkort via een publieksenquête tussen twee ontwerpen kunnen kiezen.

Bezwaar
De gemeente zette met onmiddellijke ingang alle procedures rond de publieksenquête stop toen bekend werd dat er een bezwaar was ingediend. Architectenbureau Van Mourik spande het kort geding aan omdat zij eveneens haar ontwerp graag aan de bevolking voorgelegd zag. Winschoten werd vandaag echter door de rechter in het gelijk gesteld.

Maquettes geëxposeerd
Over een paar weken kunnen inwoners alsnog stemmen voor hun favoriete ontwerp. Daarbij kunnen ze kiezen tussen het ontwerp van Atelier PRO uit Den Haag en het ontwerp van Greiner van Goor Huyten uit Amsterdam (foto).

Beide architecten zullen hun ontwerpen binnenkort aan de bevolking presenteren. Gedurende de publieksenquête worden de maquettes geëxposeerd in de openbare bibliotheek in Winschoten. Alle stemgerechtigden krijgen een persoonlijke uitnodiging om te stemmen via internet of antwoordkaart.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.