Winy Maas supervisor binnenstad Eindhoven

Nieuws

Winy Maas supervisor binnenstad Eindhoven

Door: Petra Starink | 19-07-2017

Architect en stedenbouwkundige Winy Maas is door de gemeente Eindhoven benoemd als supervisor van de binnenstad. Hij gaat advies geven over de ruimtelijke plannen in de binnenstad en de samenhang daartussen. “Als het gaat om high tech en design heeft Eindhoven een sterk profiel maar de stad lijkt van niemand te zijn. Ik wil kijken hoe we net als in andere steden de identiteit weer terug kunnen laten komen”, aldus Winy Maas

Strijp-S

De afgelopen jaren ontwikkelden de High Tech Campus,  de campus van de TUe en het oude Philips-terrein Strijp-S zich tot aansprekende gebieden om te werken en te wonen. Bij die ontwikkelingen bleef het centrum van Eindhoven eigenlijk achter. Dat Eindhoven één van de internationale high tech hotspots is in de wereld, is voor bewoners en bezoekers in de binnenstad niet echt merkbaar.

Meer groen en water

De gemeente wil de binnenstad ontwikkelen tot een centrum dat de concurrentie aan kan met andere attractieve centra in de wereld, met een eigen identiteit, passend bij de schaal van de stad. Een manier om dat te bereiken is het verder verdichten (via hoogbouw, transformatie en bijvoorbeeld de aanleg van binnenhoven) en veraangenamen van de binnenstad. Meer groen en water en meer levendigheid.

Opdracht voor de supervisor

De opdracht aan de supervisor is samenhang te brengen in de ruimtelijke plannen en projecten die daarvoor moeten zorgen. De uitdaging is om iedereen in de stad hierbij te betrekken. De supervisor zal het debat aangaan met de stad en de samenwerking zoeken met iedereen die mee wil denken en doen. De start van dit proces vindt plaats tijdens de Dutch Design Week 2017, waar Winy Maas is benoemd als ambassadeur.

Foto:Martin Dijkstra

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.