Winy Maas supervisor stad Almere

Winy Maas supervisor stad Almere

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-09-2012

De gemeente Almere heeft stedenbouwkundige Winy Maas van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV aangesteld als supervisor. Hij moet de continuïteit in de ruimtelijke ontwikkeling van Almere borgen.

MVRDV ontwierp eerder de concept structuurvisie Almere 2.0, de ontwikkelingsstrategie voor Almere Oosterwold en het plan voor de Floriade 2022.Maas ziet zijn rol primair als kwaliteitsbewaker, stelde hij in zijn inaugurele rede. Daarbij houdt hij vast aan de bestaande kwaliteiten van Almere – het riante groen/blauwe raamwerk – en zet hij in op de ontwikkeling van Almere als netwerkstad. Hij gaf aan dat hij kwaliteit niet van bovenaf wil dicteren: ‘De opgave voor ons, architecten, is om mensen te verleiden hun eigen groene droom te verwezenlijken. Ik zie het Almere van de toekomst als een eindeloos veranderende plantage.’

Het supervisorschap van Winy Maas loopt in eerste instantie tot eind 2013. Eén keer per maand zullen in een wisselende setting, stadsbrede opgaven op inspirerende wijze worden besproken. De agenda en het gezelschap wisselen per keer, zodat zo veel mogelijk inzichten de revue passeren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.