Wonen in de Markthal

Evenementen, Nieuws

Wonen in de Markthal

Door: Petra Starink | 25-08-2015

Ben je nieuwsgierig hoe het is om in de Markthal in Rotterdam te wonen? Wil je eens kijken in een bewoond appartement, dan is nu je kans. De Rotterdam Tours organiseert rondleidingen waarbij je alles te weten komt over de Markthal.

Wonen in hoefijzervormige boog

De Markthal in Rotterdam, ontworpen door architectenbureau MVRDV, is in oktober 2014 geopend. Appartementen in de hoefijzervormige boog op de 2de t/m de 10de verdieping, een markt, horeca allemaal onder één dak. Aan de binnenkant van de hal een indrukwekkend kunstwerk van Arno Coenen, dat bestaat uit meer dan levensgrote afbeeldingen van de producten die in de Markthal verkocht worden.

Bewoond appartement

Wil je weten hoe het is om te wonen in de Markthal, dan is nu de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een bewoond appartement. De Rotterdam Tours organiseert rondleidingen met alle informatie over de totstandkoming van het gebouw, de architectuur, de constructie, en het ontwerp. In de Markthal is langs de roltrappen naar de parkeergarage ook de Tijdtrap te bezichtigen, de vitrines met archeologische vondsten tijdens het uitgraven van de parkeergarage.

De Rotterdam Tours starten aan de noordgevel van het gebouw aan de kant van de Laurenskerk en de Hoogstraat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.