Wonen in Tudorstijl in Hoofddorp

Nieuws

Wonen in Tudorstijl in Hoofddorp

Door: Jacqueline Knudsen | 11-12-2013

Gisteren is in Hoofddorp het Tudorhuis geopend, een informatiecentrum en een modelwoning die tijdelijk in de eerste twee woningen van Tudorpark zijn ondergebracht. Het ontwerp is van Heren 5 architecten in opdracht van Ymere.

Twee jaar geleden begon dit project voor Heren 5 met de cryptische vraag van stadsarchitect Fred Kaay: “Kunnen jullie ook kitsch maken?” Het resultaat is een twee-onder-een-kap-woning met de uitstraling van een Engels landhuis, steile daken met leisteen bedekking, schoorstenen waar echt rook uitkomt, ramen met een roedeverdeling en ambachtelijke details. Zoals bij veel projecten, heeft Heren 5 tijdens een kopersconsultatiedag een marktonderzoek gehouden naar de woonwensen van de kopers. “Met groene stippen hebben we hen uitgenodigd hun voorkeur uit te spreken over het exterieur en interieur van de woning. Het resultaat was verbluffend. Kopers vielen als een blok voor een huis met een echte schoorsteen, een erker en een eetkeuken afgescheiden van de zitkamer door schuifdeuren!”
De woningen zijn Tudor van buiten én van binnen. De woningen hebben een ruime entreehal en een woonkeuken en woonkamer met haard die door schuifdeuren van elkaar kunnen worden afgescheiden.

Eind februari 2014 start Dura Vermeer met de bouw van de nieuwe wijk Tudorpark. Van het woningaanbod in de eerste fase  is ruim voldoende verkocht om te kunnen starten met de bouw. Die fase telt 81 woningen, waarvan 44 koopwoningen en 37 sociale huurappartementen. Tudorpark wordt een wijk met ongeveer 1250 woningen en het landschap krijgt een tuindorpsfeer, met veel groen en water. Het landschappelijk ontwerp is gemaakt door Atelier Loos van Vliet.

De woningen zijn ontworpen door Heren5, Bedaux de Brouwer en Dittmar Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.