Wonen in oude conservenfabriek

Wonen in oude conservenfabriek

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-01-2015

In het voorjaar van 2015 wordt de oude conservenfabriek Tieleman& Dros in Leiden getransformeerd naar een woonproject waar gewerkt en gewoond gaat worden. In de oude casco’s van de fabriek worden woningen gerealiseerd. Naast herontwikkeling en renovatie omvat de opgave ook een aantal nieuwbouwwoningen. De bouwgroep wordt ondersteund door Gaaga architecten, aannemer Vink Bouw Nieuwkoop en OntwerpJeWoning.

De conservenfabriek Tieleman & Dros werd in 1877 opgericht en ging in 1955 failliet. De leegstaande fabriek werd bijna gesloopt maar eind vorig jaar is de fabriek verkocht aan de Coöperatie Tieleman & Dros.

Initiatiefnemers Marion de Haan  van New Urban Link en Nathalie van Hoeven  BEAT/development zagen direct potentie in deze verloren plek in de binnenstad van Leiden. Met een goed doordacht en haalbaar concept hebben zij de gemeente overtuigd het project op de markt te brengen.

Industrieel erfgoed blijft behouden

De gemeente Leiden was direct bereid en enthousiast om mee te werken. Het industrieel erfgoed blijft behouden, er komen woningen bij en een stukje van de Leidse binnenstad krijgt een nieuwe invulling. Voor de gemeente Leiden was dit ook een pilot om te ontdekken of Leiden toe was aan deze manier van projectontwikkeling. Op 21 november 2014 is het koopcontract met de gemeente Leiden getekend. In het voorjaar van 2015 wordt begonnen met de bouw.

Foto’s: Gaaga Architecten, Invite

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.