Woon-werkgebouw EDGE Eindhoven

Nieuws

Woon-werkgebouw EDGE Eindhoven

Door: Petra Starink | 17-11-2020

EDGE Eindhoven, een ontwerp van MVSA Architects zal bestaan uit 2 delen: een gebouw met 25.000 m2 kantoorruimte en een gebouw met 14.500 m2 woonruimte voor 175 appartementen in de vrije sector. Het gebouw komt te staan naast station Eindhoven Centraal. De aanleg van de 4.000 m2 groenvoorzieningen zal worden uitgevoerd door ZUS landschaps architecten.

Dit is het derde gebouw dat EDGE in Eindhoven ontwikkelt, na eerdere ontwikkelingen voor Rabobank en het Rijksvastgoedbedrijf. Oplevering van EDGE Eindhoven wordt in het 3de kwartaal van 2023 verwacht.

Gebruik van gerecyclede materialen

EDGE heeft als doel om bij de bouw 25% circulaire, gerecyclede of recyclebare materialen te gebruiken.
Alles zal worden vastgelegd in het Madastermaterialenpaspoort, waarbij het uitgangspunt is dat het gebouw kan worden afgebroken zonder materiaalverlies. Bij alle watervoorzieningen, zoals bijvoorbeeld de drinkwaterfonteinen en toiletten wordt ervoor gezorgd dat er tot 40% drinkwater zal worden bespaard. Voor het groene dakterras wordt regenwater opgevangen en ondergronds opgeslagen voor de irrigatie. Op de daken worden zonnepanelen geplaatst die het gebouw extra energiezuinig maken en een energiebesparing van ten minste 30% zullen opleveren.

Veel daglicht

De voorgevel is zo ontworpen dat alle ruimtes veel natuurlijk daglicht krijgen. Ook in het atrium komt een kunstinstallatie die het gebouw verbindt met de Lichtstad. EDGE Eindhoven zal ook een parkeergarage realiseren met ruimte voor 252 auto’s en ruim 1.000 fietsen, met verschillende laadpunten om elektrisch rijden te bevorderen. Daarnaast komen er in het gebouw een restaurant met een aanbod van gezonde, verse maaltijden, slimme vergaderruimtes die van alle gemakken zijn voorzien, een grote evenementenruimte, levendige open ruimtes voor gedeeld gebruik, een koffiebar, een groen dakterras en een volledig uitgeruste fitnessruimte.

Optimale woon-en werkomgeving

EDGE Eindhoven biedt bewoners en kantoorgebruikers zo een optimale woon-en werkomgeving, die wordt gemonitord door de slimme infrastructuur van EDGE, met functies en voorzieningen die gezondheid en welzijn bevorderen. In het kantoorgebouw biedt EDGE Eindhoven ook ruimtes voor gedeeld gebruik waar mensen kunnen samenkomen.Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.