Woongebouw De Boezem van De Zwarte Hond

Nieuws, Project kort

Woongebouw De Boezem van De Zwarte Hond

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-09-2022

Woongebouw de Boezem ligt op een al jaren braakliggend terrein aan de Boezemweg in Rotterdam. Het complex bestaat uit een mix van duurzame short-stay en long-stay appartementen, met oppervlaktes variërend van 60 – 130 vierkante meter die alle energie label A++ hebben. De short-stay woningen zijn volledig gemeubileerd en gestoffeerd en worden geëxploiteerd door B-Right Urban Living.

De Boezem bestaat uit twee volumes die in totaal 80 middeldure huurappartementen omvatten. Tussen de twee volumes bevindt zich een gesloten binnentuin. Het volume van zeven verdiepingen gaat mee in de continuïteit van de straatwand. Bijzonder is daarbij de zorgvuldige inpassing van de galerij aan de voorzijde. Het daarachter gelegen volume telt drie verdiepingen en sluit aan op de kleinere schaal van de wijk.

Gevelritme

Qua uitstraling staat de eenvoud centraal die past bij de wederopbouwarchitectuur van Rotterdam. Kenmerkend hiervan zijn strakke, ritmische gevelgeledingen en het gebruik van beton en baksteen.

De hoge plint aan de Boezemweg sluit aan op het stedelijke leven. De onderste drie verdiepingen van het volume richten zich op de straat, terwijl de bewoners vanuit de bovenste verdiepingen van het uitzicht op de Rotterdamse skyline kunnen genieten.

Ontsluiting Boezemweg

De Boezem wordt op verschillende manieren ontsloten. Alle appartementen hebben hun hoofdentree aan de Boezemweg, waarbij de begane grond appartementen tevens toegankelijk zijn vanuit de besloten binnentuin. De bovenste vier verdiepingen aan de Boezemweg worden ontsloten door een galerij die in de straatgevel is opgenomen achter een scherm van prefab metselwerk.

Het pand is in juni 2022 opgeleverd.

Beelden: De Zwarte Hond.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.