Woonhuis van 100% gerecyclede materialen

Nieuws

Woonhuis van 100% gerecyclede materialen

Door: Petra Starink | 27-06-2016

Het RUM (Re Use Materials) House in Heerlen wordt het eerste energieneutrale woonhuis in Nederland dat geheel wordt gebouwd met hergebruikte materialen en grondstoffen. Architect Erol Oztan van Studio Erol wil laten zien dat het huidige bouwproces omgekeerd kan worden als je anders omgaat met materialen.

Crowdfundingcampagne

Het RUM House zal open source worden gebouwd en alle kennis zal gedeeld worden met de markt onder andere in samenwerking met Zuyd Hogeschool. Het RUM House zal 10 jaar lang als woonhuis fungeren. Na deze periode komen de materialen weer vrij en kan de woning gedemonteerd worden in herbruikbare materialen en elementen. Binnenkort start Studio Erol een crowdfundingcampagne om een deel van de benodigde gelden te werven.

Circulaire economie

Het RUM House is onderdeel van het Urban Mining project, een experimentenlocatie waar diverse organisatie samenwerken volgens de principes van de circulaire economie: sloopafval hoogwaardig te hergebruiken en recyclen waarmee arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor werkzoekende uitkeringsgerechtigden. Dankzij de medewerking van de gemeente Heerlen kan het RUM House op korte termijn worden gerealiseerd.

Architect Erol Oztan over het RUM House:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.