Woonhuis wordt BNA Gebouw Regio Noord

Woonhuis wordt BNA Gebouw Regio Noord

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-03-2009

Uit achtendertig kanshebbers is het Woonhuis annex kantoor in Paterswolde van Cor Kalfsbeek (Cor Kalfsbeek architectuur) uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2009 Regio Noord. De jury onder leiding van Fred Schoorl (Ymere) vindt de woonschuur een monument van vakmanschap en een voorbeeldproject pur sang van internationale allure.

Uit het juryrapport: ‘De jury heeft grote waardering voor het tot in alle hoeken doordachte ontwerp, de zuivere plattegrond, de prachtige sobere detaillering, het spel van intimiteit, openheid en geslotenheid, de eenvoud, het idealisme en de zoektocht naar het pure door eindeloos te reduceren.’

Plaquette
De winnaar ontving uit handen van BNA-directeur Marie Hélène Cornips de speciale BNA Gebouw van het Jaar plaquette; een aluminium gevelbord ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben met typografie van Reynoud Homan. De plaquette sluit aan bij de reeks die een aantal jaar geleden is geïnitieerd door het Nederlands Architectuurinstituut met de bedoeling gebouwen een afzender te geven.

De jury bestaande uit Fred Schoorl (voorzitter), Harry Abels, Moriko Kira, Peter Groot en Rob Docter wees naast de winnaar nog vier genomineerden aan:

 • Verkeersbrug / Stadsmarkering A7 bij Sneek van OAK (Onix Achterbosch Kunstwerken, Groningen)
 • OBS De Vlinder Ter Apel van De Zwarte Hond (Groningen)
 • Sterk Bedrijf Gorredijk van Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen (Utrecht)
 • Ronald Mc Donald Huis Groningen van De Zwarte Hond (Groningen)
 • Alle vijf projecten dingen mee naar de nationale hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2009, die op 23 april in Amsterdam wordt uitgereikt.

  Vierde keer
  De Bond van Nederlandse Architecten organiseert dit jaar voor de vierde keer de prijs BNA Gebouw van het Jaar, om de aandacht vestigen op de kwaliteit van nieuw gebouwd werk van BNA-architecten en een overzicht te bieden van de nieuwste architectuur van Nederland. Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

       

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.