Woonlocatie Geert de Leeuw opgeleverd

Actualiteiten, Nieuws

Woonlocatie Geert de Leeuw opgeleverd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-06-2022

In Enschede is op 1 juni de gloednieuwe woonlocatie Geert de Leeuw opgeleverd aan InteraktContour. Deze woonlocatie is speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Hengelo. Rondom is een mooie tuin aangelegd.

Het ontwerp voor de nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw telt 85 moderne appartementen en twee dagbestedingsruimten. Op elke etage zijn algemene ruimtes aanwezig. Denk aan een gezamenlijke huiskamer met keuken en een werkruimte voor medewerkers. Daarnaast is er op elke verdieping een groot balkon dat als terras is te gebruiken. Deze is voor gezamenlijk gebruik.

De appartementen

De moderne appartementen zijn licht en ruim: ongeveer 50m2. Ze bestaan uit een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer en een ruime badkamer. Ook is er een berging met aansluiting voor wasmachine en/of droger. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en liggen op de begane grond of op een van de drie verdiepingen.

Elke bewoner richt zijn appartement zelf in met persoonlijke spullen. Verder bekijkt de organisatie met elke bewoner welke aanvullende (zorg)- hulpmiddelen nodig zijn per appartement.

Algemene ruimtes

Op elke etage is een gezamenlijke huiskamer met keuken. De sfeer voor gezamenlijke huiskamers wordt bepaald met de toekomstige bewoners. In de huiskamers is ook koffie of thee te drinken of een spelletje te spelen. Daarnaast kunnen bewoners in de huiskamer samen met andere bewoners eten of helpen bij de maaltijd. Op de begane grond zijn twee ruimtes voor dagbesteding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.