Woonportretten

Woonportretten

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-05-2012

Tot en met 27 mei is in het Architectuurcentrum Nijmegen de expositie “Woonportretten” te zien. De expositie gaat over het stimuleren van particulier opdrachtgeversschap.

Wie droomt er niet van een zelfbedacht huis dat volledig is afgestemd op zijn eigen leven? Zowel woningzoekenden als aanbieders experimenteren in toenemende mate met deze mogelijkheid. Het aantal voorbeelden waarbij bewoners als groep in een vroeg stadium zijn betrokken bij de planvorming groeit. Maar, hoe creëren we een dergelijke gevarieerde en betaalbare woningmarkt die tegemoet komt aan de hedendaagse diversiteit aan wensen en behoeften?

Ervaringen van bewoners en architecten

In deze tentoonstelling zijn tien van dergelijke particuliere woningbouwprojecten, verspreid over Nederland in beeld gebracht, waarbij de ervaringen van bewoners en architecten, de ontwikkelingen en het eindresultaat zijn vastgelegd. De expositie toont dat het bouwen van een eigen huis niet alleen is weggelegd voor mensen met een bovengemiddeld inkomen. Alle geselecteerde projecten getuigen van vrijheid, ruimtelijkheid, architectuur en diversiteit.
De expositie ‘Woonportretten’ is een initiatief van Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol. De thematiek stuit nauw aan bij de huidige ontwikkelingen in Nijmegen en het voornemen van de gemeente om i.s.m. de Grond Exploitatie Maatschappij Waalsprong particulier opdrachtgeverschap te begeleiden en te stimuleren.

De expositie is te zien tot en met 27 mei 2012 in het Architectuurcentrum Nijmegen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.