Woontoren Jersey City Urby

Nieuws

Woontoren Jersey City Urby

Door: Petra Starink | 15-06-2017

In New Jersey is de woontoren Jersey City Urby, ontworpen door Architectenbureau Concrete opgeleverd. De toren van 69 verdiepingen met 762 appartementen ligt aan de oever van de Hudson. Het is het 2de gebouw dat is ontwikkeld onder het Urby merk, gericht op de moderne stadsbewoner.

In 2009 werd Architectenbureau Concrete benaderd door Ironstate Development om een beter woonproduct te ontwikkelen voor het overbevolkte New York. Het antwoord van Concrete en Ironstate was Urby. De eerste Urby locatie opende vorig jaar haar deuren in Staten Island en op dit moment wordt er gebouwd aan nog twee locaties in Harrison en Stamford.

Openheid en verbinding

Het architectonische ontwerp van het gebouw geeft expressie aan het organische karakter van het Urby merk en is gericht op openheid, ruimte en verbinding. De toren zelf is opgebouwd uit opeengestapelde blokken, waardoor als het ware een verticale buurt en een speelse architectuur gecreëerd wordt. ‘Elk Urby gebouw is ontworpen om natuurlijke interactie en ontmoeting tussen bewoners te faciliteren’, aldus ErikJan Vermeulen, architect en partner bij Concrete.

Compacte appartementen

Er is geen lobby, een publiek toegankelijk café vormt de entree. De gemeenschappelijke ruimten worden geprogrammeerd om bewoners bij elkaar te brengen en bestaan uit een keuken, een sportschool, een tuin en een zwembad. De beschikbare faciliteiten verschillen per locatie en worden afgestemd op de behoeften en demografische samenstelling van de buurt.

Urby appartementen zijn er in S, M en L. Alle appartementen zijn compact in oppervlak om de maandelijkse kosten te drukken. De units voelen ruim aan door slim gebruik van de beschikbare vierkante meters, grote ramen en het ingebouwde lichtplan. Met ingebouwde kastruimte, volledig uitgeruste keukens en badkamers en Wi-Fi zetten Urby appartementen de nieuwe standaard in kant en klare huurwoningen.

Urby design

Het Urby concept en merk zijn bedacht door Concrete en Ironstate Development.  Concrete is verantwoordelijk voor al het Urby design – van de gebouwen tot het interieur, landschap en inrichting.

Fotografie: Architectenbureau Concrete

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.