Woontoren Valencia in Almere Duin opgeleverd

Nieuws

Woontoren Valencia in Almere Duin opgeleverd

Door: Petra Starink | 06-09-2021

MoederscheimMoonen Architects heeft in samenwerking met Klunder Architecten de woontoren Valencia ontworpen in het nieuwe woon- werk en recreatiegebied Duin aan de kust van het IJmeer en aan de rand van Almere. Woontoren Valencia bevindt zich met 58 appartementen bovenop winkelcentrum de Duinhal, dat nog in aanbouw is.

Kustzone Almere Poort

Duin, de grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort wordt sinds 2013 gerealiseerd door Amvest. In het nieuw aangelegde duinlandschap bestaande uit stranden en bossen vind je woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure.

Verspringend gepositioneerde balkons

De toren van 15 woonlagen telt vier appartementen per verdieping en heeft twee penthouses op de bovenste woonlaag. Vanuit de woontoren ben je binnen een minuut op het strand. Het ontwerp van het gebouw wordt gekenmerkt door de horizontale lijnen die de verschillende vloeren markeren. Vanuit deze horizontale banden ontstaan verspringend gepositioneerde balkons, die het gebouw een dynamisch karakter geven. Door de balkons verspringend te positioneren, is er op elk balkon maximaal daglicht en privacy.

Kleur en materialen afgestemd op sfeer van het gebied

De kleur en materialen van het ontwerp zijn afgestemd op de sfeer van het gebied. Tussen de witte horizontale banden wisselen glazen puien en verfijnde zachtbruine beplating elkaar af. De beplating heeft een verfijnd reliëf en ook de horizontale banden zijn helder waardoor de architectuur krachtig en leesbaar is. Rondom het gebouw verrijzen de komende periode nog een aantal torens die samen de unieke skyline van Almere Duin zullen vormen.

Projectgegevens

Locatie: Almere
Opdrachtgever: Amvest
BVO: 8.200 m2
Programma: 58 appartementen.
Architect: MoederscheimMoonen Architects ism Klunder Architecten
Aannemer: Koopmans
Constructeur: Goudstikker de Vries
Fotografie: Studio de Nooyer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.