Woontoren voor studenten in Amsterdam Zuidoost

Nieuws

Woontoren voor studenten in Amsterdam Zuidoost

Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-11-2021

In Amsterdam Zuidoost gaat Xior Student Housing i.s.m. DubbeLL buurtontwikkelaars de bestaande studentencampus aan de Karspelderef uitbreiden met ongeveer 350 woningen voor studenten en jongeren. Op de huidige parkeergarage komt een woontoren van ca. 80 meter hoog. De studio’s zijn van 18,5m² tot 26m² groot. Op de onderste lagen van het gebouw komen een horecavoorziening (foodcourt), collectieve studie-, woon- en wasruimtes en diverse commerciële / maatschappelijke voorzieningen. Er wordt een dakterras voor de bewoners gerealiseerd en een binnenhof dat toegankelijk is voor iedereen.

Uitbreiding studentencampus

Xior Student Housing heeft met de gemeente afgesproken dat zij zich gaan inspannen om 25% van de woningen met voorrang aan te bieden aan studenten en jongeren uit Zuidoost. De uitbreiding van de studentencampus is een project vanuit masterplan Zuidoost. Meer huisvesting voor jongeren uit Zuidoost in Zuidoost is een van de ambities uit het masterplan.

Ontworpen op flexibiliteit

Het ontwerp van bureau SLA (Peter van Assche) draagt bij aan een duurzame ontwikkeling van de stad. De woontoren gaat voldoen aan de BENG-norm. In de gevel zijn de daarvoor de benodigde zonnepanelen zorgvuldig verwerkt. Er wordt bij het project ook gestreefd naar hergebruikt materiaal voor de gevel en het gebouw zal middels een modulaire, demontabele constructie opgebouwd worden. Daarnaast is het plan ontworpen met oog op flexibiliteit. Zo kunnen bijvoorbeeld de wanden van de studio’s verwijderd worden indien de woonwensen in de toekomst wijzigen.

Tussen de bestaande bebouwing en de nieuwbouw zal een nieuw schaduwrijk binnenhof ontstaan, met aantrekkelijke beplanting en waterelementen. Met de ligging bij station Bullewijk wordt er ingezet op het stimuleren van het OV en de fiets.

Artist Impression – K15 –Bureau SLA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.