Woontorens Katendrecht door Rijnboutt architecten

Nieuws

Woontorens Katendrecht door Rijnboutt architecten

Door: Petra Starink | 11-07-2016

Twee woontorens met een stoere en robuuste uitstraling worden in opdracht van bouwbedrijf Heijmans en IC Netherlands in Katendrecht gerealiseerd. Het ontwerp is van Rijnboutt architecten. Het complex bestaat uit 350 appartementen en zijn bedoeld voor hoger opgeleiden, die net een baan hebben en ze voor langere tijd  aan de stad Rotterdam te binden.Verwacht wordt dat de bouw in de loop van 2017 start.

De twee woontorens komen aan de Bananenstraat op Katendrecht en het project past binnen het bestemmingsplan van de gemeente. De appartementen krijgen net als de andere gebouwen op Katendrecht een stoere en robuuste uitstraling.

Sociale binding

Gemeenschappelijke functies, zoals een kookstudio en flexwerkruimtes, bieden de bewoners extra comfort en versterken de sociale binding. De gebouwen krijgen voorzieningen als een restaurant, stomerij, fietsenstalling en parkeergelegenheid.De oplevering wordt verwacht in oktober 2019.

Ontwerp: Mattijs Rijnboutt
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed
Constructeur: IMd raadgevende adviseurs
Aannemer: Heijmans Woningbouw B.V.
Opdracht: 2014

Katendrecht in ontwikkling

Katendrecht in ontwikkeling Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. Heijmans realiseerde eerder het Park- en Laakkwartier in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. Op dit moment realiseert Heijmans 78 huur- en 134 koopappartementen in de Fenixloodsen op Katendrecht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.