Afgeronde hoeken voor WTC Utrecht

Nieuws

Afgeronde hoeken voor WTC Utrecht

Door: Petra Starink | 30-06-2016

In Utrecht is de bouw van het World Trade Center (WTC) van start gegaan. De grootschalige aanpak van het stationsgebied in Utrecht heeft ruimte gecreëerd voor een WTC aan het vernieuwde Jaarbeursplein, direct naast Utrecht Centraal Station. MVSA Architects is met een team van architecten en bouwkundigen verantwoordelijk voor het ontwerp en werkt samen met de opdrachtgever CBRE Global Investors, bouwer BAM Bouw en Techniek aan de realisatie van het nieuwe kantoor.

Centrale ontmoetingsplek

Met 19 verdiepingen aan kantoorwerkplekken en publieke voorzieningen wordt WTC Utrecht een centrale ontmoetingsplek voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Het ontwerp laten we duidelijk aansluiten op het Jaarbeursplein. Roberto Meyer architect en executive director van MVSA Architects: “Het Jaarbeursplein is met haar vele reizigersstromen te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt. Er zal rondom het WTC continue beweging plaats vinden. Deze dynamiek hebben wij als uitgangspunt genomen voor de architectuur.”

Afgeronde hoeken

Op de onderste vier verdiepingen is er ruimte voor een entreehal, congrescentrum, een restaurant en grand café, winkels en een fietsenstalling. Wouter Thijssen,projectarchitect van WTC Utrecht bij MVSA Architects: “Met de karakteristiek afgeronde hoeken en grote glazen gevels, geven we het WTC de elegante en open uitstraling die bij het publieke karakter van de locatie past.

Projectgegevens:

Opdrachtgever:  CRE Global Investors
Architect: MVSA Architects, Amsterdam
Ontwikkelaar: CBRE Global Investors
Aannemer: BAM Bouw en Techniek
Bouwkundig ingenieur: ABT
Installaties: Huijgen
Locatie: Utrecht
Programma: 29.000 m2
Oplevering:  2018
Beelden: MVSA Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.