Zaailandproject Leeuwarden flink duurder

Zaailandproject Leeuwarden flink duurder

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-03-2008

De grootscheepse verbouwing van het Zaailandplein in de binnenstad van Leeuwarden gaat door, maar wordt flink duurder. Dat meldde woensdag wethouder Marga Waanders (PvdA).

Kosten
Het 120 miljoen euro kostende project bestaat uit de bouw van een nieuw Fries Museum op het Zaailandplein, uitbreiding van de parkeergarage onder het plein en de bouw van winkels en appartementen. Het plan liep al forse vertraging op en dreigde te mislukken, onder meer door technische problemen bij de parkeergarage. Nu blijkt dat uitbreiding daarvan mogelijk is, maar dat dit 8,5 miljoen euro extra kost.

Waanders en haar collega van financiƫn Gerrit Krol (CDA) willen het grootste deel van de extra kosten uit het stedelijk investeringsfonds SIOF halen. Burgemeester Ferd Crone (PvdA) noemt het project nog steeds een koopje. Het Zaailandproject moet nu in 2011 klaar zijn, een jaar later dan voorgenomen.

Museum
Het Friese Museum stapte eerder dit jaar uit het project. Het dreigde 10 miljoen euro subsidie mis te lopen door de vertragingen met de parkeergarage. Het heeft nu een overeenkomst met subsidieverstrekkers de provincie Friesland en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, waardoor dat geld behouden blijft. Het museum stapt daarom weer in het project, aldus plaatsvervangend directeur Saskia Baks. Daarmee lijkt het project voorlopig gered.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.