Zaligebrug door Next architects

Nieuws

Zaligebrug door Next architects

Door: Petra Starink | 22-03-2016

Op 28 maart 2016 is de opening van het nieuwe Nijmeegse eiland Veur-Lent en het rivierpark in de Waal. Dit moment markeert de vruchtbare werkzaamheden van de afgelopen drie jaar aan de dijkverlegging bij Nijmegen om de waterveiligheid en de ruimtelijke kwaliteit van het rivierenlandschap te garanderen. NEXT architects heeft gewerkt aan de Zaligebrug: het pad in de uiterwaarden.

Lange brug

De Zaligebrug verbindt het nieuwe stadseiland van Nijmegen met de noordelijke Waaloever en maakt een integraal onderdeel uit van de padenstructuur in het Stedelijk Rivierpark. Door de unieke ligging benadrukt de 200 meter lange brug de dynamiek van het water. De brug ligt in de uiterwaarde, waar het water de ruimte krijgt om buiten de oevers te treden en hierdoor een aantal dagen per jaar onder water komt te staan. De recreatieve omgeving van Veur-Lent start al bij de brug.Vanaf het pad aan de Oosterhoutsedijk wordt via de ‘stepping stones’ de Zaligebrug betreden.

Introductie door architect

Op zondag 28 maart om 14.00 uur kun je meewandelen en start de introductie over de Zaligebrug door Michel Schreinemachers van NEXT architects.
Locatie: Oosterhoutsedijk (ter hoogte van de Zaligestraat) in Nijmegen, bij de start van de Zaligebrug. Graag aanmelden via info@nextarchitects.com.

In ArchitectuurNL 03 2015 staat een uitgebreid artikel over recente brugontwerpen door diverse architecten, waaronder deze en andere bruggen van NEXT Architecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.