Zeer dun brandwerend glas

Zeer dun brandwerend glas

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-09-2010

Op uitdrukkelijk verzoek van architecten heeft CGI International Pyroguard Impact 30 ontwikkeld. Dit glas is niet alleen sterk, maar ook dun, met de hand snijdbaar en plafondhoog toepasbaar. Pyroguard Impact 30 is slechts 7 mm dik. Daarmee is dit materiaal het enige brandwerende glas van die dikte met letselwerendheid 2B2 op de Nederlandse markt.

Vanwege de geringe dikte is het glas ook overal toepasbaar. TNO-TÜV heeft Pyroguard Impact 30 met succes getest en gecertificeerd tot plafondhoogte (2750 mm). CGI International heeft het brandwerende glas speciaal ontwikkeld voor Nederlandse markt. Het nieuwe glas is gewoon verkrijgbaar per endcap. Dit betekent dat erkende Pyroguard licentiehouders niet op maat hoeven te bestellen. Ze kunnen het glas op voorraad houden en zelf naar wens verwerken en stempelen. Het glas is vanwege zijn geringe gewicht en dikte te gebruiken in normale houten kozijnen. Bovendien kent Pyroguard geen bubbels of luchtbellen aan de randen waardoor de gehele ruit verwerkt kan worden en dus nauwelijks snijverlies optreedt.

Chemische tussenlaag
Pyroguard Impact 30 verkleurt niet onder invloed van UV en is zowel binnen als buiten toepasbaar. Het glas hoeft ook niet afgetaped te worden langs de randen. Dit is te danken aan de samenstelling van de speciaal ontwikkelde chemische tussenlaag, die het product ook sterk en brandwerend maakt. Pyroguard Impact 30 is brandwerend in klasse EW30. Dit betekent dat het 30 minuten vlamdicht is en de warmtestraling aanzienlijk reduceert.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.