Zeist kiest zelf nieuw raadhuis

Zeist kiest zelf nieuw raadhuis

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-02-2009

Bewoners in Zeist ouder dan veertien jaar mogen meebeslissen over het nieuwe raadhuis van Zeist. Vanaf 25 maart kunnen ze uit twee door de gemeente geselecteerde ontwerpen kiezen. Het oude raadhuis blijft staan, maar er achter komt een nieuw gebouw.

Het gemeentekantoor, waar de paspoorten en rijbewijzen opgehaald worden, komt in het nieuwe raadhuis. Dat is nu nog aan de overkant van Het Rond gevestigd. In 2014 moet het gebouw af zijn.

Eisen
Hoe die ontwerpen er uit zien, is nog niet duidelijk, omdat de gemeente zelf nog niet heeft gekozen. Ze heeft een lijst met eisen opgesteld waar de plannen aan moeten voldoen. Er zijn drie marktpartijen die hebben aangegeven een plan in te willen dienen.

De keuze gaat om de buitenkant van het raadhuis en is definitief. Een gemeentewoordvoerder: “Zelfs als het verschil maar een stem is, kiezen we voor het ontwerp met de meeste voorkeur.”

Beeldbepalend
De gemeente wil de burger zoveel mogelijk bij de plannen voor het raadhuis betrekken. “Het gemeentehuis is een beeldbepalend gebouw in Zeist en willen de Zeistenaren daar graag een keuze in geven.”

Alle burgers van Zeist krijgen per post een kaart opgestuurd met een unieke code. Er kan via internet en de post worden gekozen. Tussen 25 maart en 7 april zijn de maquettes van de ontwerpen te zien in het raadhuis.

Bron: AD.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.