Zelfbouwcafé in Delft op dinsdag 24 januari

Actualiteiten, Nieuws

Zelfbouwcafé in Delft op dinsdag 24 januari

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-01-2023

Dit voorjaar komen de laatste zelfbouwkavels en groepskavels vrij in het zuiden van Nieuw Delft. De gemeente Delft organiseert daarom in januari en februari nog twee Zelfbouwcafés voor geïnteresseerden. Het volgende café vindt plaats op dinsdagavond 24 januari. De inschrijvingen voor de kavels starten in maart 2023.

De kavels liggen in het zuiden van Nieuw Delft, tussen het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Er komen ongeveer 16 zelfbouwkavels en 6 grotere groepskavels vrij. De groepskavels zijn geschikt voor mensen die een woongebouw willen laten ontwerpen en bouwen, samen met hun toekomstige buren. Op een grotere groepskavel is ruimte voor een woongebouw met tot wel 18 appartementen of maisonnettes. Op de gewone zelfbouwkavels is het mogelijk één woning te laten bouwen of een gebouw met twee of drie woningen.

Programma Zelfbouwcafé

Tijdens het Zelfbouwcafé op 24 januari komen bezoekers meer te weten over het zelfbouwproces en kunnen zij andere zelfbouwers in spe ontmoeten. Ook zijn er een bouwbegeleider, hypotheekadviseur en verschillende architecten aanwezig die de mensen op weg helpen. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats op het stadskantoor van Delft. Aanmelden kan via deze link.

Zelfbouw in een groep

Voor wie een eigen appartement wil laten ontwerpen, is zelfbouw in een groep een optie. U bent dan samen met uw toekomstige buren opdrachtgever van een woongebouw. Heeft u nog geen groep? Tijdens het Zelfbouwcafé ontmoet u andere mensen die interesse hebben in deze vorm van zelfbouw. U kunt een nieuwe zelfbouwgroep vormen of zich aansluiten bij een bestaande groep.

Projectleider Noor Debets: “Het leuke is dat deze vorm van zelfbouw weer allemaal nieuwe mogelijkheden biedt. Je laat samen met je toekomstige buren een ontwerp maken voor jullie woongebouw. Daarbij kun je er ook voor kiezen om zaken met elkaar te delen, zoals een gemeenschappelijke huiskamer, fitnessruimte of daktuin. Maar weet wel: er komt veel bij kijken. Bekijk daarom in ieder geval het kavelpaspoort op de website van Nieuw Delft. Daarin staan alle spelregels. Meld u ook aan voor de zelfbouwcafés. En maak een afspraak met een hypotheekadviseur om te bekijken wat uw financiële ruimte is. Zo kunt u goed geïnformeerd uw keuze maken.”

Belangstellenden kunnen zich van 10 t/m 26 maart 2023 inschrijven voor een kavel. Voor de groepskavels geldt een minimale groepsgrootte van vier huishoudens. De kavels worden uitgegeven op basis van loting.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.