Futuristische Zen tuin

Nieuws

Futuristische Zen tuin

Door: Petra Starink | 13-03-2013

In de tuin van de nieuwe vestiging van de Hotelschool  in Amsterdam is een interactief lichtkunstwerk geplaatst. Deze installatie met de titel Boo is het nieuwste project van kunstenaar Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde. Deze mysterieuze bamboetuin is ’s avonds open voor een interactieve wandeling.

Daan Roosegaarde besloot na zijn experimenten met LED licht in zijn projecten Dune en Crystal een oosterse twist aan zijn werk te geven. Met Boo heeft hij een mystieke tuin gemaakt die de studenten van de Hotelschool verbindt met het Aziatische continent. De 6 meter hoge bamboestaken vormen een denkbeeldig landschap en zijn voorzien van sensoren. Ze reageren op beweging en aanraking, het getjirp van krekels zwelt aan en groene lichtjes gaan branden. Hoe meer bezoekers er met Boo communiceren, hoe levendiger het bamboe wordt.

‘We leven in een netwerksamenleving, connectie is van essentieel belang’ zegt Daan Roosegaarde. Met de tuin wil hij een link tussen Europa en Azië leggen. De slanke zuilen staan in contrast met de harde betonnen Hotelschool en maken van het plein een klein stukje Azië waar studenten zich kunnen ontspannen en interactief kunnen zijn tussen high- tech bamboe.

 

De Hotelschool is eind 2012 geopend in het Rembrandtparkgebouw aan de Jan Evertsenstraat, dat eind jaren zeventig is gebouwd voor de AMRO Bank naar ontwerp van architect Piet Zanstra. ZZDP Architecten hebben dit gebouw van haar oprichter Piet Zanstra in 2011-2012 getransformeerd tot Hotelschool The Hague met internaat voor de studenten in de laagbouw en het Ramada Apollo Hotel in de hoogbouw.

Studio Roosegaarde is het sociale design lab van kunstenaar Daan Roosegaarde. Meer is te vinden op www.studioroosegaarde.net

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.