Zes landschapskunstwerken in één dag

Zes landschapskunstwerken in één dag

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 30-07-2015

Ontdek de unieke concentratie Land Art in Flevoland met de Land Art Tour. Ga in één dag langs 6 bijzondere projecten van Daniel Libeskind, Antony Gormley, Robert Morris, Piet Slegers, Richard Serra en Marinus Boezem.

Land Art

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen om een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als ‘Op losse schroeven’ in het Stedelijk Museum Amsterdam en ‘Sonsbeek buiten de Perken’ (1971) in Arnhem over naar Nederland.

Het resultaat is een collectie van zes landschapskunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Piet Slegers, Marinus Boezem, Daniel Libeskind en Antony Gormley. Zes landschapskunstwerken die in één dag bezocht kunnen worden. Ontdek deze kunstwerken van Flevoland op eigen gelegenheid , met de auto of tijdens een georganiseerde busreis. Je komt meer te weten over het ontstaan van deze kunstwerken, over Land Art in het algemeen én over de totstandkoming van de polder.

Bezoekersinformatie

De volledig verzorgde tour kost € 49,50 per persoon. Dit is inclusief vervoer per touringcar, ontvangst met koffie en thee, begeleiding door een deskundige gids en uitgebreide lunch. Land Art Tours vinden plaats op elke laatste zondag van de maand 30 augustus, 27 september en 25 oktober.

Beeld: Land Art Flevoland

Kijk hier voor meer informatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.