ZigZagCity door Hoogkwartier Rotterdam

Nieuws

ZigZagCity door Hoogkwartier Rotterdam

Door: Petra Starink | 13-06-2016

De 3de editie van het architectuurfestival ZigZagCity vindt plaats van donderdag 16 tot en met 26 juni in Rotterdam. De ZigZagCity ontdekkingstocht begint in het Industriegebouw, een complex uit 1951 naar ontwerp van de architecten Maaskant en Van Tijen. Tijdens het festival nemen architecten en kunstenaars bezoekers mee op reis om de stad Rotterdam met andere ogen te bekijken.

 

Hoogkwartier wederopbouwwijk

De focus van het festival ligt in het Hoogkwartier, een karakteristieke wederopbouwwijk. De wederopbouw wordt in dit gebied gekenmerkt door een bijzondere stedenbouwkundige structuur met expeditiestraten die dwars door de bouwblokken doorlopen. Deze expeditiestraten vormen een kralenketting waarmee een alternatieve route aaneen wordt geregen: ZigZagCity.

Stedelijke omgeving

Architecten en kunstenaars leggen de potenties van de stedelijke omgeving bloot, samen met de lokale ondernemers. Zo verandert architectenbureau Post—Office met Café Cultura de anders zo rustige expeditiestraat in een levendige festivallocatie en opent het creatieve collectief Venour een ludieke winkel die een ode brengt aan de klassieke winkel. Tijdens het festival zijn er uiteenlopende activiteiten zoals dansvoorstellingen, filmvertoningen en exposities, en kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en rondleidingen.

Het architectuurfestival beleefde in 2012 haar eerste editie in het winkelhart De Lijnbaan.Tijdens de tweede editie in 2014 werden bezoekers meegenomen op reis door het Laurenskwartier in Rotterdam.

Kijk hier voor meer informatie over ZigZagCity

Fotografie: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.