ZJA ontwerpt nieuw dak stadion AZ

Nieuws

ZJA ontwerpt nieuw dak stadion AZ

Door: Petra Starink | 25-05-2020

AZ heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw en Techniek over het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Het ontwerp van het dak is van ZJA Zwarts & Jansma Architecten. Inmiddels is gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Dak vier meter langer

Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand. BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein, gespecialiseerd in staalbouw. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

“We kunnen nu echt aan de slag”, zegt Eric Moleman, directeur BAM Bouw en Techniek. “De voorbereidingen zijn in volle gang en binnen een aantal weken gaan we starten met de funderingen. We zijn er bijzonder trots op dat we de kennis en ervaring van BAM kunnen inzetten om het nieuwe dak te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de ambities van AZ.”

Ontwerpen van ZJA

ZJA Zwarts & Jansma Architecten is gespecialiseerd in infrastructuur, openbaar vervoer en sport. Ontwerpen van ZJA zijn o.a. de vernieuwbouw van Thialf Heerenveen, Stadion Galgenwaard Utrecht, Stadion voor voetbalclub ADO Den Haag, en tribune AFC Amsterdam. Kijk voor meer projecten op de website van ZJA. BAM heeft ruime ervaring in stadionbouw. In Nederland is BAM betrokken (geweest) bij de Johan Cruyff ArenA, het PSV-stadion, Euroborg, Gelredome en De Kuip.

Lees ook:

Beeld: ZJA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.