ZJA ontwerpt zwembad met glazen bodem

ZJA ontwerpt zwembad met glazen bodem

Nieuws
Door: Petra Starink | 01-03-2018

ZJA Zwarts & Jansma Architecten gaan het nieuwe zwemcomplex aan park Groot Schijn in Deurne Antwerpen ontwerpen. Het zwemcomplex krijgt een naast een sportbad ook een buitenbad met een ligweide. Een deel van de bodem van het zwembad is van glas en komt boven de ingang.

Wanden van glas

In het ontwerp van ZJA Zwarts & Jansma Architecten is gekozen om de ingang van het nieuwe zwembad aan het groene plein van het park te plaatsen, hierdoor ligt het zwemcomplex echt in het park. Het zwembad krijgt een houten gevel en de wanden zijn van glas. Door de glazen wanden en de glazen bodem van het zwembad wordt de interactie tussen de verschillende ruimtes en tussen binnen en buiten verhoogd.

Technische uitwerking

Het gebied rondom het zwembad wordt ontworpen door bureau OMGEVING en is tevens verantwoordelijk voor de technische uitwerking van het project. De bouw start in het voorjaar van 2018. Verwacht wordt dat het complex in de zomer van 2020 klaar is. Het nieuwe zwemcomplex heeft nog geen officiële naam. Begin maart zal de uiteindelijke naam bekend worden gemaakt.

Beeld: ZJA  Zwarts & Jansma Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.