Zomertentoonstelling Arcam: Out of Office

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Zomertentoonstelling Arcam: Out of Office

Door: Marjolein de Wit - Blok | 09-08-2023

Eind juli werd in Arcam de zomertentoonstelling 2023 ‘Out of Office’ geopend. Hierin wordt een selectie van 37 maquettes van Amsterdamse projecten getoond. De tentoonstelling maakt de ontwikkeling van de hedendaagse architectuur tastbaar en is te bekijken tot 10 september 2023 bij Arcam.

Amsterdam verdicht binnen de stadsgrenzen. Het overgrote deel van de maquettes toont de transformatie van voormalige industrie- en bedrijven- en sportterreinen naar nieuwe woon-werkbuurten. In lijn met het meerkernenbeleid van de stad krijgen gebieden zoals Sloterdijk, Oostenburg, Buiksloterham en Zuidas een eigen karakter. Wonen, werken, winkelen en recreëren worden hier binnen hoogstedelijke complexen gemengd.

Nieuwe infrastructuur

De maquettes van een fietsenstalling en warmteoverdrachtstation laten zien dat bij verdichting en verduurzaming ook nieuwe infrastructuur hoort. Daarnaast wordt het gebruik van hout als duurzaam bouwmateriaal steeds zichtbaarder in de stad, zoals te zien is in de maquettes van HAUT, Stories en Wooncoöperatie De Warren. Tot slot tonen we maquettes op de schaal van de stedenbouw zoals buurtmaquettes van de Schimmelstraat en de Klaprozenbuurt, en gebiedsmaquettes van Sloterdijk Stationskwartier en Zuidasdok.

Bezoeken

De maquettes zijn kleine kunstwerken op zich. Van gedetailleerde en delicate presentatiemaquettes, robuustere maquettes voor participatie met de buurt tot 3D-geprinte maquettes die je mag aanraken. Enkele proefstukjes van gevelmaterialen halen de gebouwen dichter naar de realiteit. Verdeeld over alle stadsdelen van Amsterdam geven de 37 schaalmodellen een goed beeld van Amsterdam in beweging.

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.