Zondagse kamer Studio Makkink & Bey

Nieuws

Zondagse kamer Studio Makkink & Bey

Door: Petra Starink | 23-08-2016

De London Design Biënnale vindt plaats van 7 tot 27 september 2016 in het Somerset House in Londen en toont installaties en tentoonstellingen uit meer dan 30 landen. Het Nieuwe Instituut heeft vanuit het agentschap voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur het initiatief genomen een bijdrage te leveren en heeft Studio Makkink & Bey uitgenodigd om als curator en ontwerper op te treden. Met de installatie Design Diorama: the Archive as a Utopic Environment geeft Makkink & Bey gestalte aan het thema van de biënnale Utopia by Design, dat weer is gekozen n.a.v. het boek van Thomas More dat 500 jaar geleden voor het eerst uitkwam.

Persoonlijke woonomgeving

De installatie Design Diorama: the Archive as a Utopic Environment vertaalt het internationale netwerk van Studio Makkink & Bey tot een diorama dat is gemodelleerd naar de ‘zondagse kamer’, een geïdealiseerde versie van de persoonlijke woonomgeving van de studio-oprichters Rianne Makkink en Jurgen Bey. De installatie verwijst naar de woon- en werkomgeving van iedere ontwerper; een omgeving die net als voor Makkink & Bey fungeert als een persoonlijk archief van objecten van voormalige studiomedewerkers, architecten en eigen werk.

Een archief als een oneindig potentieel voor een mogelijke toekomst, met werk en memorabilia van onder andere ontwerper Bertjan Pot, fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek, kunstenaar Yvonne Dröge Wendel, Michou de Bruijn (senior ontwerper Studio Makkink & Bey) en illustrator Jan Rothuizen.

Ambassadeur Dutch Design Week

Studio Makkink & Bey werd opgericht in 2002 en geleid door architect Rianne Makkink en ontwerper Jurgen Bey. Zij hechten aan de rol van de ontwerper een groot maatschappelijk en strategisch belang. In 2015 was Studio Makkink & Bey de Nederlandse ambassadeur van de Dutch Design Week.

Meer info londondesignbiennale

Foto’s: Petra van der Ree, Thijs Wolzak

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.