Zonnepark Den Helder

Nieuws

Zonnepark Den Helder

Door: Petra Starink | 13-11-2017

Het nieuwe zonnepark in Den Helder, ontworpen door B4o Landschapsarchitectuur + Stedenbouw + Recreatieontwikkeling en Studio Groenburg zal vanaf 2019 de hele Noordwest Ziekenhuisgroep van groene stroom voorzien. Het zonnepark wordt circa 10 voetbalvelden groot en produceert per jaar 6,4 Gigawattuur. Het initiatief is opgestart door medewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep, waarbij ShareNRG namens de initiatiefnemers het ontwikkelproces verzorgt.

Ontwerp met groen karakter

Medewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep kunnen aandeelhouder worden van het zonnepark. Voor het ontwerp van B4o & Studio Groenburg is zoveel mogelijk rekening gehouden met het groene en open karakter van het terrein. Zo wordt de installatie niet hoger dan 1,5 meter waardoor zichtlijnen over het terrein behouden blijven. De bosschages rond het terrein worden in stand gehouden en aan de kant van het sportpark wordt een groene haag van 1,5 meter tegen het hekwerk geplaatst om het aanzicht op de installatie te verminderen. Schapen kunnen worden ingezet voor een natuurlijk begrazingsbeheer van het terrein. 

Energieneutraal

Milieuwethouder Odd Wagner is blij met het initiatief. ,,Het draagt in belangrijke mate bij aan onze doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn.’’ De plek van het toekomstige zonnepark was door de gemeente al in 2015 aangewezen als mogelijke locatie voor een zonnepark. Met zonnepark De Dogger zou 25 procent van de gemeentelijke doelstelling voor zonneparken worden vervuld.

Illustratie: B4o

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.